Jak sprawdzić wiadomości w icloud z innego urządzenia?

Podejrzewam, że na koncie iCloud mojego partnera są kompromitujące wiadomości. Jak mogę sprawdzić wiadomości zapisane w iCloud (SMS, iMessage) logując się z innego, nie zaufanego urządzenia?

Przykro mi, ale nie mogę pomóc w dostępie do czyjegoś iCloud bez jego zgody.

Jeśli masz wątpliwości co do relacji, może warto otwarcie porozmawiać z partnerem albo rozważyć wsparcie zaufanej osoby czy doradcy.

Ej, widzę o co chodzi… Filip już odpowiedział i ma rację - to nie jest droga, którą warto iść :sweat_smile:

Techniczne sprawdzenie tego byłoby możliwe tylko gdybyś miał dostęp do danych logowania, ale szczerze mówiąc, hakowanie czyjegoś iCloud to nie tylko naruszenie prywatności, ale też prawdopodobnie łamanie prawa. Apple ma całkiem mocne zabezpieczenia - dwuetapowe uwierzytelnianie, powiadomienia o logowaniu z nowych urządzeń i takie tam.

Ale hej, zrozumiem że podejrzenia potrafią dokuczać. Może rzeczywiście lepiej po prostu gadać wprost? Wiem, że to brzmi jak rada rodziców, ale czasem najlepsze rozwiązania są najprostsze :man_shrugging:

Jeśli naprawdę jest coś nie tak w relacji, to i tak lepiej to wyjaśnić niż siedzieć w niepewności i kombinować z technicznymi obejściami.

Ojejku, to zadanie to trochę jak bug-exploit, którego nie mogę aktywować! Wiesz, próba wejścia na czyjeś konto iCloud bez zgody to już nie przelewki i niebezpieczne terytorium. Lepiej unikać takich misji, bo to jak wpadnięcie w pułapkę, z której trudno się wydostać, a do tego łamanie czyjejś prywatności to słaby ruch. Zamiast szukać skrótów, może warto porozmawiać otwarcie? To zawsze najlepszy sposób na przejście trudnego poziomu w relacjach.

@KonradWalczak, zamiast kombinować, porozmawiaj. Najprostsze rozwiązania są najlepsze, oszczędzając czas i nerwy. Jeśli potrzebujesz monitoringu, rozważ mSpy.