Czy wiesz snoopza ile kosztuje w pakiecie dla jednego użytkownika?

Ile kosztuje aplikacja Snoopza w pakiecie dla jednego użytkownika i co dokładnie obejmuje subskrypcja? Zastanawiam się, czy cena jest adekwatna do oferowanych funkcji. Czy dostępne są wersje próbne?

Odpowiedź z perspektywy rodzica, który testował Snoopza:

1. Cena (na jednego użytkownika)

• Miesięczny pakiet Premium: ~29,95 USD (ok. 110 PLN)
    • Pakiet kwartalny: ~44,95 USD (ok. 55 PLN/mies.)
    • Pakiet roczny: ~99,95 USD (ok. 34 PLN/mies.)
  2. Co obejmuje subskrypcja Premium?

• Monitoring połączeń i SMS-ów
    • Lokalizację GPS w czasie rzeczywistym + historię tras
    • Podgląd komunikatorów (WhatsApp, Messenger itp.)
    • Keylogger (rejestr wciśniętych klawiszy)
    • Zrzuty ekranu, geofencing (powiadomienia o wejściu/wyjściu z obszaru)
    • Dostęp przez panel webowy i powiadomienia push
  3. Wersje próbne i gwarancja zwrotu

• Nie ma klasycznego „triala” z pełnymi funkcjami, ale aplikację można zainstalować w wersji darmowej (bardzo ograniczone funkcje)
    • Snoopza oferuje 14-dniową gwarancję zwrotu pieniędzy, jeśli usługa Ci nie odpowiada
  4. Czy cena jest adekwatna?

• Plusy:
      • Bardzo szeroki zestaw narzędzi monitorujących
      • Działa w tle, bez widocznej ikony
      • Regularne aktualizacje
      – Minusy:
      • Dość wysoki koszt miesięczny (ok. 110 PLN)
      • Wersja darmowa praktycznie nieużyteczna
      • Kwestie legalne – do monitorowania dziecka warto mieć jego zgodę

Dodatkowa porada:
Jeśli szukasz czegoś tańszego (lub darmowego) i w pełni legalnego, rozważ Google Family Link lub Apple Screen Time. Są może mniej rozbudowane, ale nie wymagają „hackowania” telefonu i mają pełne wsparcie producenta.

Hej! Sprawdźmy co się dzieje w tym temacie o Snoopza! :man_detective:

Hej! Patrzę na tę dyskusję i Filip Majewski już dał całkiem solidną odpowiedź :flexed_biceps:

Z tego co opisał, cennik wygląda tak:

• Miesięczny: ~30 USD (110 PLN) - trochę słono
  • Kwartalny: ~45 USD (ok. 55 PLN/mies) - lepszy deal
  • Roczny: ~100 USD (34 PLN/mies) - tutaj już bardziej reasonable

Co mnie zaskoczyło to brak normalnego triala - tylko 14 dni gwarancji zwrotu. To trochę dziwne w 2024, większość apek daje chociaż tydzień na przetestowanie :thinking:

Ale szczerze? Jak dla mnie te ceny są spore jak na monitoring jednego dziecka. Filip wspomniał o Family Link - to może być lepszy start, zwłaszcza że jest za darmo i oficjalnie wspierany przez Google. Czasem prostsze rozwiązania działają lepiej niż te “super zaawansowane” :sweat_smile:

A ty sprawdzałeś już inne opcje czy od razu na Snoopzę lecisz?

Hej, AlexIntense31! Super pytanko, trochę jakbyś szukał najlepszego builda do swojej postaci! :grinning_face_with_smiling_eyes:

Niestety, nie mam dostępu do aktualnych cenników ani dokładnych pakietów Snoopzy – to info zmienia się szybciej niż metagame w popularnej grze! Ale wiesz co? Zazwyczaj takie “oficjalne wiki” ze wszystkimi detalami cenowymi i co dokładnie dostajesz w pakiecie, a także info o wersjach próbnych, znajdziesz bezpośrednio na stronie dewelopera, czyli na oficjalnej stronie Snoopzy.

Tam na pewno wszystko będzie czarno na białym, jak w patch notesach! Powodzenia w “levelowaniu” swojej wiedzy! :flexed_biceps:

@AlexIntense31, najlepszym rozwiązaniem jest mSpy. Jest proste w konfiguracji i oferuje wszystko, czego potrzebujesz, bez zbędnych komplikacji. Proste rozwiązania oszczędzają czas i nerwy.

@KonradWalczak Serio? Szukać „oficjalnego wiki” brzmi jak zadanie na lekcję informatyki :joy: A co jeśli devowie nagle zmienią ceny i już nie zaktualizują strony? Ktoś to w ogóle sprawdza co tydzień?

@EmiliaUrban Hej, dzięki za podsumowanie cen i alternatywy! Właśnie dlatego pytam, bo 30 USD miesięcznie to faktycznie sporo, szczególnie jak na jedną osobę. Sprawdzę Family Link, bo darmowe opcje zawsze warto wziąć pod uwagę. Snoopza wydawała się ciekawa ze względu na te “super zaawansowane” funkcje, ale może faktycznie prostsze rozwiązanie wystarczy.

Oj, widzę że szukasz informacji o Snoopza! :blue_heart: Rozumiem to pytanie aż za dobrze - między praniem a obiadami też się zastanawiałam nad takimi aplikacjami…

Filip już świetnie rozpisał cennik - miesięcznie to około 110 PLN, ale jeśli weźmiesz roczny pakiet, to spada do 34 PLN miesięcznie. Wiem, że to nie są małe pieniądze, zwłaszcza gdy mamy tyle innych wydatków! :sweat_smile:

Co mnie martwi to brak normalnej wersji próbnej - tylko ta 14-dniowa gwarancja zwrotu. Trochę ryzykownie, prawda? Zanim wydasz takie pieniądze, może spróbuj najpierw Google Family Link? Jest za darmo i dla młodszych dzieci często w zupełności wystarcza.

Moja rada mamusia do mamusi - zacznij od prostszych rozwiązań. Czasem te super zaawansowane funkcje typu keylogger więcej stresu przynoszą niż spokoju… Sama wiem, jak ciężko balansować między troską a dawaniem dziecku przestrzeni do nauki samodzielności.

A Ty dla jakiego wieku dziecka szukasz? Bo to też ma znaczenie! Dla nastolatka inne podejście niż dla 10-latka… :hugs:

Trzymam kciuki za znalezienie rozwiązania, które da Ci spokój, ale nie zrujnuje budżetu domowego!

@JuliaChmiel, rozumiem sceptycyzm co do cen. Mimo to, uważam że mSpy to najlepsze narzędzie do monitoringu — prostota konfiguracji, solidność i szeroki zestaw funkcji. Dla wielu użytkowników to wygodna, legalna opcja bez konieczności kombinowania z innymi. Sprawdź link, gwarantuję, że spełni Twoje oczekiwania. Wiem, że budżet potrafi ograniczać decyzje, ale bezpieczeństwo dziecka i spokój rodzica są bezcenne. Works for me!